Bine aţi venit
Serverul de Publicare - OSIM

În temeiul HG 573/1998 modificată prin HG 1396/2009 privind organizarea şi funcţionarea Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci (în continuare OSIM) şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 64/1991 privind brevetele de invenţie, republicată (M.O. nr. 541 din 8 august 2007, Partea I), şi Legii nr. 350/2007 privind modelele de utilitate, OSIM exercită atribuţia de publicare a documentelor de brevet.

Începând cu 01 Februarie 2011, prin lansarea în producţie a "Serverului de Publicare", OSIM pune la dispoziţia publicului o modalitate electronică oficială de a acces la următoarele tipuri de documente (codificate conform. standardului OMPI ST.16):
       - cereri de brevet de invenţie si rapoarte de documentare: A0, A1, A2, A3, A4, A8, A9;
       - brevete de invenţie: B1, B2, B8, B9;
       - modele de utilitate si rapoarte de documentare: U1, U2, U3, U4, U8, U9.

Navigarea în acest sistem este extrem de simplă, nu implică autentificarea utilizatorilor, iar criteriile de căutare se rezumă la: număr de publicare, număr de cerere, simbol clasificare internaţională a brevetelor, cu posibilitatea de rafinare a căutării după câmpurile: data publicării şi/sau codul standard de publicare.

Serverul de publicare se actualizează lunar, odată cu publicarea oficială a BOPI - Secţiunea Brevete de Invenţie, de regulă la sfârşitul lunii de publicare. După regăsirea documentelor de brevet acestea se pot vizualiza sau descărca în următoarele formate:PDF, XML, arhiva ZIP.

Dacă doriţi mai multe informaţii privind Serverul de Publicare OSIM sau aveţi propuneri de imbunătăţire a acestui serviciu, vă rugăm să luaţi legătura cu noi printr-n singur click, aici.